З 26 лютого в дошкільному закладі про водиться Тиждень обізнаності про сказ. Кожного дня вихователі проводять з дітьми бесіди про правила догляду за домашніми улюбленцями, та правила безпечного поводження з собаками. 

Майже всі діти мріють мати вдома собаку, але не всі знають , як поводитися з ними правильно та доглядати за домашнім улюбленцем. Адже це велика відповідальність - догляд за собакою. Звичайно, батьки мають розуміти , що в першу чергу вони повинні проводити всі процедури з собакою та навчати цьому своїх дітей. 

Тварини можуть захворіти, але можна цьому запобіти. Щороку тваринам необхідно робити щеплення та давати пігулки від гельмінтів.. Тварини потребують збалансований раціон, який містить всі необхідні для них вітаміни, мінерали, кальцій та білок.. Не можна давати тваринам шоколад, жувальну гумку, виноград, цибую, часник та каву.. У доступі для них має бути завжди свіжа вода..

Але собаки бувають чужі, незнайомі

ЯК УНИКНУТИ УКУСІВ СОБАК?

- Тримайся подалі від незнайомих собак!

- Тримайся подалі від собак, які поводяться дивно - вони можуть вкусити!

- Не переслідуй, не бий, не штовхай собак і не кричи на них!

- Не займай собак, які їдять, сплять або мають цуценят!

Якщо тебе вкусила тварина, повідом дорослих, відразу необхідно відвідати лікарню, де повинні зробити щеплення проти сказу.. Сказ дуже небезпечна хвороба, яка без лікування може призвести до смерті. Саме тому важливо вакцинувати тварин проти сказу.